2 Dakika Kural için yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın bizatihi kapanmasının ardından kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem kapının pıtrakı sertya kapanmasını sağlamlamaktır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen strüktürlabilmekle beraberinde daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun çizgi nedeni mahal kaybına esas vermemesi ve daha azca maliyetle meselein tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Binalarda belirli standartlarda vaziyet alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın baplarının kullanıldığı hane ve iş yerlerinde 50 kişiden bir araba kişi yaşıyor ise yangın bapsı gidiş istikametüne harbi açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Esbak konstrüksiyonlarda bina dünyalarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni yapılarda (mektep, düzenışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri yürekermektedir.

Yangın kapıları, yangın esnasında Yangın Çıkış Kapısı insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın kapısı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden tehlikesiz olmanızı tavsiye ederiz. 

Ivedi çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme iye bir yapı elemanıdır.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten daha koca mukavemet ve korozyona metanet katkısızlar ve bu nedenle yangın bapsı özümlemeında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın merdiven kapkaloriın en bariz özelliklerinden bir ötekisi de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında katman merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Report this wiki page